Altijd leuk als er belangstelling wordt getoond voor wat ik doe. Deze keer was het een interview met de Balansportaal

Een plek waar mensen ook mijn praktijk kunnen vinden, wat natuurlijk altijd handig is.

Lees je ook mee?

Een deel van het informatie uit het interview heb je op deze website wellicht al kunnen lezen, maar bij deze een aantal antwoorden op voor jou wellicht andere interessante vragen:

Wat betekent ‘Inner-joy’ voor jou?

Wat betekent ‘Inner-Joy’ voor jou? We hebben geleerd om geluk vooral van buitenaf te vinden: als ik die partner, dat huis, die baan krijg -> dan ben ik vast gelukkig. Tot op zekere hoogte is dat ook zo maar tegelijkertijd zullen mensen ook ontdekken dat het toch niet helemaal zo werkt. Als je al die dingen ‘niet hebt’ is dat moeilijk te geloven maar juist de mensen die wel die dingen bereiken zullen erachter komen dat er vaak toch nog iets knaagt. Ze zeggen ook wel eens ‘happiness is an inside job’: dat is ook hoe ik er tegenaan kijk. De echte blijheid is van binnen te vinden. Inner-Joy is eigenlijk onze natuurlijke staat van zijn. We worden allemaal zonder zorgen en met heel veel blijheid geboren.

wat zijn de belangrijkste overtuigingen die mensen volgens jou tegenhouden om hun ‘inner joy’ te vinden?

We hebben allemaal ons ‘rugzakje’: dingen die we nou eenmaal hebben meegemaakt en dus dat is ook dan de ‘realiteit’. Daar zitten allerlei overtuigingen tussen zoals: dit kan (ik) niet, dit gaat nooit lukken, het moet zo, etc. Een van de overtuigingen die ik bijvoorbeeld vaak tegen kom is ‘je moet hard je best doen/ hard werken om datgene te bereiken wat je graag wil’. Je moet het verdienen, alsof je het niet al waard bent om datgene te krijgen wat je graag wil.

Het mooie is: we krijgen altijd gelijk. Dus ja wat je hebt meegemaakt kan je niet ontkennen en is vaak wel de basis van alle overtuigingen die we hebben. “Het eerst zien dan geloven” zit diep ingebakken bij ons allemaal. Het lastige is dat het dan een loepje is geworden: want wat je al hebt ervaren zul je ook geloven en zul je vaak ook blijven meemaken (en dus weer bevestigd zien). Blijkbaar werd in de bijbel al gezegd dat je eerst moet geloven voordat je het zal zien. Die uitspraak is zeker van toepassing als je dingen wil gaan veranderen in je leven. Pas als je openstaat voor dat het ook anders kan zul je merken dat dit ook daadwerkelijk kan gebeuren.

Welke resultaten kunnen mensen verwachten van jouw hulp?

De meeste mensen zoeken vooral hulp als de nood hoog is. Vaak is dat het eerste waar de focus op ligt, om te onderzoeken hoe ze weer een weg kunnen vinden en wat meer rust en blijheid kunnen ervaren. Ik hoor vaak dat ze na een aantal sessies echt een hele andere beleving hebben/ in het leven staan. Voor sommigen is dat voldoende. Die zijn als het ware van een gevoelsmatig rapportcijfer 3 of een 4 naar een 7 gegaan. Anderen gaan dan nog verder omdat ze ergens ook beseffen dat een 8 of een 9 ook echt wel haalbaar is en dan werken we daar mee verder om ook dat te bereiken.

Verder lezen?

Lees het volledige interview hier

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden. Als je de site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.   Privacy beleid