Steeds meer mensen lijken er tegen aan te lopen: overspannen of zelfs een burn-out. En ondanks dat er veel gemeenschappelijke kenmerken zijn blijken de ervaringsverhalen heel verschillend. Wel hebben we vaak allemaal dezelfde vragen om mee te beginnen: waarom overkomt mij dit, hoe is dit zo gekomen en hoe nu verder?

Toen ik zelf in 2012 in mijn eerste burn-out terecht kwam waren dit zeker de vragen die als eerste door mij heen gingen. Ik had jarenlang tijdens mijn studie van alles geleerd over burn-out. Had zelfs nog de colleges gevolgd van dr. prof. Hoogduin (een van de medeoprichters van de HSK groep, gespecialiseerd in het behandelen van burn-outs). Ook aan de Universiteit van Nijmegen leken ze niet te stoppen over het onderwerp burn-out en alle onderzoeken ernaar. Dus hoe kon het nou zijn dat ik zelf de bekende ‘rode vlaggen’ had gemist en nu ineens thuis zat?

Behalve dat ik hulp kreeg van een psycholoog en later ook alternatieve geneeswijzen was mijn zoektocht in eerste instantie vooral gericht op andere mensen die met hetzelfde bijltje hadden gehakt. Wat was hun verhaal? Wat hadden ze geleerd? Maar vooral: hoe waren ze eruit gekomen? Ik kwam er al snel achter dat de verhalen heel divers waren en dat wat voor de ander werkte niet perse ook voor mij de weg naar herstel zou zijn. Eva Hamming kwam tot diezelfde conclusie en heeft daar een mooi boek overgeschreven met de ervaringsverhalen van verschillende mensen. Dus voor iedereen die op zoek is naar herkenning, handvatten en meer informatie: 20 november verschijnt haar boek en je kan hem hier bestellen. Veel leesplezier!

Hoe zit dat met jou? Heb jij je weg naar herstel al gevonden? Of snap je niets van al de mensen die tegenwoordig maar met burnout kampen? Ook juist dan kan het overigens fijn zijn om het boek te lezen 🙂

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden. Als je de site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.   Privacy beleid