Weet jij al wat jouw ware roeping is? Waarom ben je hier op aarde? Dat is nogal een grote vraag. Toch zullen we allemaal, als we eens van binnen gaan graven, wel ergens een gevoel hebben dat we een bepaald iets te doen hebben in ons leven. En als we het dan eenmaal vinden vallen de ‘puzzelstukjes’ op zijn plaats. Het leven wordt dan ineens een stuk aangenamer en makkelijker. We krijgen dan weer het gevoel dat we betekenis hebben en voelen ons energiek en blij.

In gesprekken met mensen die niet hun ware roeping volgen, hoor je dat ze na verloop van tijd een gevoel van hulpeloosheid kregen. Ze zijn ervan overtuigd dat er niets is dat ze kunnen doen om dingen te veranderen. Vaak zitten ze hun dagen op het werk uit en krijgen ze er weinig energie van. Maar ze weten ook niet zo goed hoe dan wel. Soms hebben ze wel een indicatie van wat hun roeping is maar geloven ze niet dat het mogelijk is. (Er moet toch geld worden verdient?) Maar het kan ook zijn dat je nog geen flauw idee hebt wat jouw ware roeping zou kunnen zijn.

8 Kenmerken

Volgens Tara Mohr zijn er 8 kenmerken waar je uit af kan leiden of iets jouw roeping is:

  1. Je voelt je heftig gefrustreerd over/ ervaart pijn over de status quo van een situatie. Dat wil zeggen er is sprake van een heftige emotionele reactie over iets waarvan je het anders zou willen.
  2. Je hebt een sterke visie (al dan helder of nog nog vaag) over hoe het anders zou kunnen met betrekking tot deze situatie/ het vraagstuk. Dit blijft bij je terug komen in je gedachtes en laat je niet met rust.
  3. Je voelt heel veel weerstand. Een deel van jezelf wil er juist van weg rennen en er niets mee te maken hebben!
  4. Je hebt ergens het gevoel van: ‘dit is wat ik te doen heb’ of ‘dit is mijn taak in deze wereld’.
  5. Er zijn uitdagingen, angsten en twijfels maar wanneer je het daadwerkelijk doet voel je een bijzonder gevoel van betekenis en kloppendheid. Het geeft je dan enorm veel energie.
  6. Je hebt nog lang niet alles wat je nodig hebt om de taak te kunnen vervullen.
  7. Ook ben je nog niet de persoon die je moet zijn om de roeping te kunnen vervullen. De kwaliteiten die je nodig hebt bezit je nog niet geheel: er is nog een stuk persoonlijke ontwikkeling nodig om het goed te kunnen doen.
  8. De reis er naar toe is hetgeen wat genoegen geeft. Het proces en het ontdekken van weg er naar toe geeft plezier en betekenis en niet zozeer het eindresultaat zelf is waar het om draait!

Heb jij je roeping al gevonden? En indien dat het geval is: ben je er ook al mee bezig? Laat een berichtje achter en vertel hoe jij het ervaart. Of heb je juist wat hulp nodig om jouw roeping te vinden? Voel je vrij om een sessie te boeken dan kunnen we samen in kaart brengen waar jij ‘sochtends blij voor je bed uit komt!

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden. Als je de site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.   Privacy beleid