katja dechering

Intuïtief Psycholoog
Intuïtief psycholoog Katja Dechering

Na mijn afstuderen in zowel de Klinische Psychologie als Arbeid & Organisatie Psychologie heb ik er bewust gekozen om niet een carrière als psycholoog te doorlopen maar over te stappen naar het bedrijfsleven. Toen vertelde ik mezelf dat het was omdat ik wat ‘resultaatgerichter’ wilde werken. Vooral om mijzelf en mijn omgeving beter te begrijpen had ik met veel plezier psychologie gestudeerd maar voelde geen intrinsieke motivatie om mensen te willen gaan helpen. De waarheid was echter dat ik niet het gevoel had veel toegevoegde waarde te kunnen bieden en eerst mijn eigen levenslessen en processen had te ervaren! Veel cursussen, opleidingen, persoonlijk onderzoek en twee dikke burnouts volgden om te ontdekken waar mijn hart echt ligt: werken als zelfstandig psycholoog in Utrecht waarbij ik de vrijheid heb om te behandelen op mijn eigen manier los van de regel- en wetgeving van zorgverzekeraars. 

Ik heb een analytische geest maar ook ben ik hoog sensitief en helder voelend. Dit heeft er toe geleid dat ik nu mijn eigen unieke werkwijze als psycholoog heb gevonden waarin ik hoofd en hart samenbreng. Ik geloof namelijk dat de  sleutel tot een gelukkig leven ligt in wanneer die twee op 1 lijn zijn!

In mijn vrije tijd kan je me vinden op de dansvloer bij Lindy Hop of andere Swing Dance Festivals. Ook haal ik veel plezier uit schilderen en tekenen.

Mijn visie & missie

Ik geloof dat wanneer we durven ons hart te volgen, onze intuitie, ons innerlijke kompas, we een leven kunnen leiden vol geluk en vrijheid. Dat allerlei klachten zowel psychisch als fysiek, een uiting zijn dat we een leven leiden volgens overtuigingen die ons niet dienen. Misschien denken we nog het lelijke eendje te zijn, ons niet realiserend dat er ondertussen al lang een prachtige zwaan is ontstaan. Onze overtuigingen zijn al dan niet meer of minder bewust, al dan niet ontstaan vanuit je opvoeding, cultuur, vrienden. Waar ze vandaan komen maakt niet zo veel uit, wel wat je er aan kan doen!

Mijn missie is om mensen te leren hoe ze daar verandering in kunnen brengen. Hoe ze het leven kunnen gaan leiden waar ze altijd al van droomden. De wereld zou een mooiere plek zijn als hoofd en hart meer in balans zou zijn en ik zou graag iedereen willen helpen zijn of haar Inner Joy te vinden!

Missie Katja Dechering Psycholoog

“A Flower blossoms for its own Joy.”

Mijn Behandelwijze

Energetisch Therapeut
“Oh, East is East, and West is West, and never the twain shall meet,

Till Earth and Sky stand presently at God’s great Judgment Seat;

But there is neither East nor West, Border, nor Breed, nor Birth,

When two strong men stand face to face, though they come from the ends of the earth!”

 Rudyard Kipling

Oost ontmoet West: met een Chinees- Indonesische Arts als moeder, een een Hollandse Cultureel Antropoloog met een voorliefde voor Azië als vader, komen oost en west op meerdere manieren letterlijk bij mij samen. Ondanks dat ik deel van mijn jeugd in Azië heb doorgebracht was mijn eerste insteek toch als psycholoog vooral de reguliere westerse geneeskunde, pas tijdens mijn eigen ontdekkingsreis na mijn burn-out kwam ik in aanraking met de wat men alternatieve geneeswijzen noemt en spiritualiteit. Ik heb dan ook de opleiding tot Energetisch Therapeut gevolgd en meerdere cursussen op het vlak van Healing en Mediumschap.

 Mijn behandelingswijze is dan ook gebaseerd is op zowel Westerse psychologische theorieën, Oosterse filosofische wijsheden en Energetisch werk.

Ik help mensen om in balans te komen en hun natuurlijke evenwicht te herstellen. Om hoofd en hart weer op 1 lijn te krijgen. Om te begrijpen wie ze werkelijk zijn, wat ze willen en hoe ze hun wensen ook kunnen bereiken. Vaak zijn we vergeten hoe ons interne kompas werkt. Gevoelens en gedachten zijn mooi maar hoe werkt het nou eigenlijk? Niemand die je daar nu echt les in geeft en onderweg naar volwassenheid hebben we vaak afgeleerd hoe we ons innerlijke kompas moeten gebruiken.

Op basis van mijn intuïtie en kennis stem ik mij af op wat er voor jou nodig is, ondersteund met de volgende methoden:

  • Appreciative Inquiry
  • Positieve psychologie
  • CGT (Cognitieve GedragsTherapie)
  • ACT (Acceptance and Commitment Therapy)
  • Mindfulness
  • EFT (Emotional Focus Therapy)
  • Systeemtherapie
  • Energetische therapie
  • Teachings of Abraham-Hicks (Law of Attraction)

beroepscode

Voor mij is het vanzelfsprekend om te werken op een verantwoordelijkeintegererespectvolle en deskundige manier zoals verder uitgewerkt in de beroepscode van het Nederlands Instituut van Psychologen.

Echter kan er onverhoopt een situatie ontstaan waarin je wellicht toch niet tevreden bent over de behandeling of over mij als behandelaar. Schroom dan niet om het mij te vertellen. Ik bied je graag een luisterend oor aan en zal mij inzetten om samen alsnog tot een bevredigend resultaat te komen.

Ben je daarna nog niet tevreden of vind je het vervelend om met mij over je klacht in gesprek te gaan? In dat geval kun je er ook voor kiezen je klacht neer te leggen bij de klachtenfunctionaris van P3NL. Je kunt dit doen door een klachtenformulier te mailen naar:  p3nl@klachtencompany.nl Voor meer informatie klik hier. 

GRATIS INTAKE GESPREK

3 + 11 =

Locatie Utrecht 

Singelsteeg 2
3511 HB Utrecht

Locatie De Meern 

Studio Natuurlijk Pilates
Zandweg 116 C, 1e etage
Utrecht – De Meern

bel, app of mail

+31 6 818 85 228
katja@inner-joy.com

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden. Als je de site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.   Privacy beleid