energetische therapie in Utrecht

 

Alles in onze wereld is energie. Als energetisch therapeut werk ik vanuit een holistische visie. Dat betekent dat ik de mens zie als een geheel van mentale, emotionele, spirituele en fysieke delen. Alles is met elkaar verbonden. Volgens Einstein, in termen van energetische therapie, wordt het menselijk wezen gezien als netwerken van complexe energievelden die in verbinding staan met fysieke en cel systemen. Deze erkenning, dat alle materie uit energie bestaat, vormt de basis voor het begrip hoe menselijke wezens gezien kunnen worden als dynamische, energetische systemen.

Ons lichaam heeft de mogelijkheid om van nature te herstellen. Als  je langdurige uit balans bent ontstaat er een soort van ‘domino-effect’:  Klachten op het mentale vlak (zoals angsten, piekeren of stress) kunnen leiden tot emotionele onbalans (zoals somber voelen, snel huilen of gauw boos worden). Dit kan weer leiden tot lichamelijk onbalans in de vorm van allerlei (pijn)klachten en ziektes. Als je klachten ervaart of ziek bent, geeft dat dus aan dat het systeem uit balans en/of verstoord is. Als jouw lichaamsenergie geblokkeerd is geraakt is het niet staat is om vrij te stromen. Dit heeft het  gevolg dat andere plekken in jouw lichaam dit zijn gaan compenseren en het lichaam uit balans is geraakt. Energetische therapie is er op gericht op het evenwicht op alle niveaus weer te herstellen.

Wat is Energetische Therapie in Utrecht?

 

Energetische therapie is een vorm van therapie waarbij gebruikt wordt gemaakt van universele- en lichaamsenergie. De universele energie wordt aan het lichaam van de cliënt doorgegeven. De energie zoekt zelf de blokkades in het lichaam op en de plekken waar het nodig is. Het heft blokkades op, haalt overtollige energie weg en voegt energie toe daar waar het nodig is. .

De energie kan weer vrij stromen en het lichaam komt weer in balans en stimuleert het zelfhelende vermogen.

 

Energetische therapie in Utrecht iets voor jou?

Energetische therapie kan uitkomst bieden bij allerlei verschillende klachten, van onverklaarbare pijn tot angsten, depressies en algehele malaise maar ook stress of hoog sensitiviteit. Ook voor chronisch zieken kunnen veel baat hebben bij energetische therapie daar het ondersteuning en verlichting kan bieden.

Het is belangrijk om te weten dat ik geen arts ben en als energetisch therapeut deze ook nooit zal vervangen. Bij ernstige klachten is het altijd raadzaam om een arts te raadplegen. Energetische therapie kan wel naast reguliere gezondheidszorg worden toegepast, als aanvulling op de voorschriften van de arts. Bij een energetisch consult zal nooit worden geadviseerd om te stoppen met, of wijzigen van, medicatie die door de arts is voorgeschreven.

Als energetische therapeut ben ik opgeleid in het waarnemen van jouw energieveld en energiebanen om zo desgewenst energie toe te kunnen voegen of afvoeren. Zo kan ik blokkades opheffen en de energiestroom weer in balans brengen, waardoor jouw zelf genezend vermogen wordt versterkt. Het werkt ook extra ondersteunend om energetische therapie te combineren met coaching of psychische consulten zodat ook het mentale deel goed kan worden aangepakt en kan beklijven. Informeer of boek hiervoor een combinatieconsult.

Een afspraak maken

Energetische therapie bij Inner Joy kan jou helpen om jouw energiesysteem weer in balans te brengen. In mijn praktijk in Utrecht sta jij als persoon centraal en gaan we samen op zoek naar wat jouw behoeftes zijn en hoe je die kan bereiken. Dit kan door middel van energetische therapie, coaching of psychologie of een combinatie. Mijn sessies  zijn aangepast op jouw specifieke wensen en behoeftes. Op basis van mijn intuïtie en kennis, stem ik mij af op wat er voor jou nodig is: geen enkel mens is hetzelfde, dus dat vraagt om behandelingen op maat!

Je bent van harte welkom in mijn praktijk in Leidsche Rijn en Utrecht Centrum. Ik ben jouw energetisch therapeut in Utrecht, maar ook kan je bij mij terecht als je op zoek bent naar een coach of een psycholoog in Utrecht. Meer weten? Neem contact met mij op om een afspraak te maken. Een verwijsbrief van een huisarts is niet nodig.

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring te bieden. Als je de site blijft gebruiken, gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord bent.   Privacy beleid